Tuesday, 4 March 2014

Grand Lexis Port Dickson

Walaupun 2013 dah lama meninggalkan kita..tapi citer untuk tahun 2013 tak abis-abis lagi..huhuhu...kesibukan dengan masalah dunia sana sini lah..wahhhh...hehehehehe..takperlah aku nak jugak masukkan dalam blog untuk kenang-kenangan gitewww...ngeh..ngeh..ngeh..

Ni nak citer pasal percutian kami masa cuti sekolah hari tu 23 -24 November 2013 sempena meraikan si abang Adam yg akan masuk JAWI aka berkhatan minggu depannya pulak..percutian 2 hari 1 malam di Grand Lexis Port Dickson..

Pada mulanya kami 3 beradik (angah, abgcik & akulah) merancang nak bawak mak berehat2 sambil berenang renang dalam bilik tu dan senang nak monitor budak2 tu kat dalam bilik jer...tapi angah & abgcik tak dpt join bersama disebabkan masalah teknikal..hehehehehe..terpaksalah aku berkongsi kasih sayang dgn Mr.R membayor harga bilik yg agak tercekik dan tersedak bila orang tanya berapa harga bilik untuk 1 malam.



Pagi tu mama dah siap-siap dengan nasi lemak untuk dibawak sebagai bekalan nanti, pastu pergi jemput mak dan daniel kat BBS...

Sampai kat hentian rehat rembau...apalagi serbu nasi lemaklah...lepas makan terus gerak..tengok jam masih awal lagi masa tu baru pukul 10.30pagi so Mr.R ajak pergi melawat muzium askar..selalu pergi PD tak pernah lah nak menyinggah kat situ...



Dalam terowong..si boboy nih memang penakutlah..berdukung tak nak turun..


Aku cakap kat Mr.R jomlah kita pergi terus GLPD tu kot2 boleh check-in awal kan...GLPD ni check-in dia pukul 4pm and check-out 12pm..masa aku sampai GLPD tu baru pukul 1.30pm..takpelah just let them know lah yg kitorg dah sampai and mana tau ada "ong" pulak hari tu bolehlah check-in awal kan..kesian tgk mak nampak macam penat dah..dah selesai register reception tu bgtau kalau ada bilik nanti kami akan terus hubungi puan...wah best ni..aku siap cakap..lagi awal lagi bagus...hehehehe..


Pastu bawak mak dgn mama pergi minum air kelapa kat tepi laut..baru jer duduk GLPD cal kata bilik dah ready..apalagi selesai jer minum & tapau makanan terus gerak cepat...rugi masa nanti..hehehehe

Sesampai jer naik buggy menuju ke bilik...bukak jer pintu semua pun dah mengelabah nak terjun kolam.. memang bestlah tempat nih...berbaloi lah bebudak ni duduk dalam kolam tu dari pkl 2 sampai lah ke pukul 7..boboy tak nak masuk dah sbb awal2 sampai dia boleh terjun terus dalam tu..nyaris abang daniel nampak...adoi boboyot nih...memang kami akan sampai lagi lah lepas ni...nak kena kumpul duit bebanyak dulu ler..ptg tu aku jejalan lah kat area situ dgn Mr.R and boboyot..


Lepas maghrib keluar dinner ...
Balik sambung lagi berendam budak-budak nih...angah dgn abgmie pun dtg jugak malam tu sbb si shahrul dah makan hati tgk adik-adik berendam kat kolam tu....pkl 12.30 malam baru angah balik...


Esok pagi tu aku dan Mr.R pergi beli sarapan siap2 kat luar masa tu semua tidur lagi...bila aku balik jer tgk semua dah ada dalam air...pastu bawak mak and mama jalan2 kat luar tu....


Pukul 11.30 dah bersiap2 nak check-out dah...bergambaran lah dulu..

Thursday, 16 January 2014

Buaian Berendoi Subang Jaya - White Garden for Baby Boy

Warna Tema : White Garden
Pakej A
Venue : Subang Jaya
Date : 16 September 2013
Baby Boy









utk keterangan lanjut boleh hubungi saya ya..jgn malu2..tanya tak kena bayar pun...hehehehe
012-321 0215 
whatsapp pun boleh..email pun boleh..lynrzl@gmail.com
FACEBOOK
https://www.facebook.com/anrcradle
INSTAGRAM
lindarizal79

Wednesday, 15 January 2014

Buaian Berendoi di Selayang Baru - Pink Purple for Baby Girl

Ni pun kali kedua jugak saya sampai kat rumah customer ni...tapi kali ni utk anaknya yg no 3 baby girl..last time baby boy...

Warna Tema : Pink & Purple
Pakej A
Venue : Selayang Baru
Date : 15 September 2013
Baby Girl

Buaian Berendoi di Selayang

ANR Cradle





utk keterangan lanjut boleh hubungi saya ya..jgn malu2..tanya tak kena bayar pun...hehehehe
012-321 0215 
whatsapp pun boleh..email pun boleh..lynrzl@gmail.com
FACEBOOK
https://www.facebook.com/anrcradle
INSTAGRAM
lindarizal79